Най нови

Приятелско мероприятие с барбекюта! Част 2

Тук ще продължа разказа с помоща на колегата Явор Филипов описан подробно със снимки!

 

На 19-ти към 7.00 ч. потеглих от Силистра към Варна.Като се прибрах последва „любимата“ ми част-смъкване на багажа от четвъртия етаж и подреждането му в колата.От там малко по магазините за хапване за нас и рибките и към 10.30 потеглих към язовира.Да ама който много бърза…Като стигнах Девня, разбрах че съм забравил сонара bam-bam .Айде обратно до Варна и така към 11.30 благополучно пристигнах ха Тръстиково.
Сиско вече беше на сектора, но за негов лош късмет си беше строшил предната броня в един коловоз пълен с трева.Много добре ни тръгва, няма що.
И на двамата нещо не ни се бързаше, а и жегата беше голяма.Пихме по една биричка и полека започнахме с оправянето на бивака.Към 16.00ч. всичко беше готово.
Аз заложих на монтаж на снежен човек 20=20 мм. топчета ма динамит с различни аромати.Определено рибните и лютите се представиха по добре.Заложих на куки JRC connect 2 и KORDA wede gape 4, повод Суфикс хамелеон 25л., lead core KORDA Kable 50 lb..За основно заложих на Gardner Hydro Flo 0.35.
Първия удар беше точно в 18.00 ч. на дясната ми въдица.Сефтето на единия комплект беше направено:

И малко снимки на новите придобивки-въдици, макари и сигнализатори:

Това беше единственния удар за вечерта.Но ние си намирахме занимания:

Това „чудо“ на техниката ни спаси от жегите:

И кака до към 24.00ч.После си легнахме.В 5.00 ч зверски рън ме накара да подскоча.Така хубаво бях заспал не в първия момент не знаех къде се намирам, а сигнализатора не спираше са свири.Рибата беше доста борбена, но след 10-на минути борба и няколко опита да се навре в тръстиката Сиско я кепчоса.То и на снимките си личи че още не знам къде се намирам Shocked

Удара беше на средната въдица Very Happy .Остана още една за сефтосване.След два часа, отново на средната:

В очакване:

Втората риба удари в 7.30 ч.Това бе и последната за деня.Последваха познати неща като хапване , пийване на студена бира а и си дремнах добре.Вечерта си легнах по рано. може би към 22ч.Жегата си беше казала думата.
В 24.ч сигнализатора отново засвири, и отново да дясната въдица.Не можах да събудя Сиско затова обух гащиризона и го кепчосах сам.
След малко последва и рън на една от въдиците на Сиско.Ето ги и тях.По малкия е моя:

Към 2 ч отново имах зверски рън.Рибата си личеше че е голяма.Беше доста борбена.На няколко пъти ми взе аванс от по 10-на метра.Но през цялото време усещах че влакното минава през нещо(може би клон) и се трие.Скочих в лодката като по този начин се надявах да мина пред закачката, но уви.Рибата се заплете в някакво дърво на 50-на метра навътре а клона се виждаше на педа под водата.Опитан до го измъкна но не помръдваше.Естествено рибата се откачи, а за скъсах.Излязох леко ядосан, но и в същото време доволен.Емоцията си е емоция.Легнах и съм заспал.
Към 5.00ч. отново ме събуди централата.Този път беше ллвата въдица.След кратка борба се предаде и Сиско го кепчоса.Хубав,люспест шаран тежащ точно 13.100-рекорда ми засега на Тръстиково:

След тази риба имах още един удар, но влакното отново се притри в клон, и се скъса.Другият път задължително с шок лидер.
Към 8.00 започнахме да стягаме багажа.В мамента в който да се видя с колеги в съседен сектор сум имал удар, но по думите на Сиско пок се е усещало че влакното се трие в нещо, и се е скъсало.След 5 мин е последвал и удар на средната въдица.В последствие се оказа че скъсаното влакно от предния удар се е закачило за монтажа.Но за жалост се разплете точно в момента на кепчосване, и рибата си замина.Останах само с една въдица на стойката.След няма и 30 мин. последва нов удар.Помислих че отново е сущата риба с скусания монтаж, но не разбрах.След малка борба се откачи.Извадих монтажа, видях че всичко е ок.Имах още багаж за прибиране и подреждане, затова реших отново да ззаметна.След няма и пет минути последва удар.Безпроблемно извадих рибата.Сиико я снима с неговия апатат, и я има в началото на темата.
Равносметка:
Девет удара от които шест реализирани и три скъсали в това дърво което не успях да измъкна.

 

И за финал едно видео с помоща на Harry Carp  за обстановката на мероприятието!

Тръстиково Лейк