Най нови

Унищожиха 3,5 км бракониерски мрежи

Само се питам до кога с тези мрежи. Питам се и не мога да си отговоря сам, ако някой от вас има отговор да каже. Дали на запад може да се случи подобно нещо и дали ако се случи ще се вземат мерки. Няма закони затова и риболова ни е такъв.

17 ноември 2010 / News.dir.bg

Бракониерски мрежи с дължина около три километра и половина са открити и иззети през тази нощ от езерото “Мандра” в Бургас.
Това е станало при проверка на инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в Бургас и Ямбол. Това съобщи Янчо Янев – директор на ИАРА в крайморския град, цитиран от БТА.

Уловената в мрежите 100 килограма риба – сребриста каракуда и платика, също е иззета. Тя ще бъде дарена на Социалния патронаж в града. Мрежите са изгорени на дигата на езерото.

Ето и още но този път от яз. “Ал. Стамболийски”

Отново бракониерски мрежи на яз. “Ал. Стамболийски”

Специализирана акция срещу бракониерски улов на риба е проведена на язовир “Ал. Стамболийски”. В акцията участваха инспектори от сектор “Рибарство и контрол” към ИАРА Габрово, служители на “Специализирано звено за охрана” към ИАГ София, служители от ИАГ Велико Търново и служители от РПУ Севлиево. По време на операцията са блокирани всички възможни подходи към язовира. Екип с патрулна лодка открива и изважда от яз. “Ал. Стамболийски” 100 метра бракониерски мрежи в района на стената на язовира. Инспекторите на ИАРА са успели да освободят и върнат във водата, уловената в мрежите около 10 кг. риба. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

В язовир в землището на село Добромирка, община Севлиево, проверяващият екип открива поставени в работно положение мрежи. След проведени действия е установен собственика на бракониерските мрежи. С негова помощ те са извадени от язовира. Приблизителната им дължина е 180 метра. На лицето е съставен акт за извършване на стопански риболов без разрешително, а мрежите са конфискувани.

Има коментари

  1. Този с куката, като го видя и значи …пак нещо съм оплескала

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.