Най нови

Захранване с протеинови топчета

КАК ДА ИЗЛЪЖЕМ ШАРАНА

Веднъж опитал протеиново топче, шаранът много лесно се изкушава пак да го налапа, стига да го намери.Тази стръв е силно концентрирана и не бива да се прекалява с количеството при захранване.

Захранва се често и по малко

Захранването с протеинови топчета е по-различно от това с традиционните подхранващи смески за шаран. И докато във втория случай с шепи или на топки още от началото се хвърля голямо количество, с топчета се процедира по-скромно. От време на време хвърляте само по няколко бройки около мястото, където сте заметнали. Така във водата периодично имате пресни “ароматизатори”, които поддържат миризмата наоколо.

Ако в скоро време нямате удар на въдицата, увеличете количеството на хвърляните топчета. Явно люспестите сладководни са по-далеч от мястото, където ловите и за да им привлечете вниманието, трябва да ги атакувате с по-мощна миризма. Все пак гледайте да не прекалявате със захранката, защото протеиновите топчета са силно концентрирани и по-лесно могат да нахранят рибата, отколкото традиционните подхранващи смески. Именно затова при тях не е желателно да се хвърлят по-големи количества около мястото за риболов.

Ето и протеинови топчета на Suki Baits които ще ви помогнат да уловите така мечтания шаран

Suki baits