Най нови

Техники за захранване

В нашата страна има много вода за риболов, разположени където е забранено cs?nakhaszn?lat е също така и за хранене. В такава ситуация, не е законен въпросът, хранене, или как horg?sszunk? За преодоляване на този проблем, различните техники са били, която се опитвам да опиша, така че всеки може да избере от двете е най-подходящо.

1 Кобра

Просто поставете протеиновото топче в тръбата.

Важно е да спрете тръбата, в противен случай топчетата ще бъдат в предната част на краката ви. С помоща на кобрата може да се захранва с протеинови топчета на дистанция около 70/80 митра.

2 Прашка

Вероятно най-стария инструмент за захранване от брега.

Това приспособление ще ви позволи лесно да оформите едни и същи “куршуми”, което ще помогне в точното хранене.

Тези топки могат лесно да се изпратят на голямо разстояние.

3 Ракета

За любителите на риболова у нас ракетата е сравнително нов такъм, с който в точката на ловене се осъществява акуратно и скоростно сервиране на разнообразен асортимент от захранки.
При напълнена догоре ракета нейното тегло достига 6-7 унции (1 унция е приблизително 28 грама), т. е. много повече, отколкото може да издържи стандартна шаранска въдица. Затова за употребата на този рибарски артикул са разработени специални пръчки с акция 4 и повече унции.
По отношение на макарата са нужни модели с голяма ролка и вместимост, които, от една страна, позволяват далечни замятания, и от друга – значително облекчават процеса по обиране на линията и връщане на ракетата.
Шпулата и плетеното влакно задължително се овлажняват преди замятане, за да се предотврати образуването на брада.Препоръчително е използването на кожен напръстник, предпазващ пръстите от порязване.
С помоща на ракетата може да захраните над разстояние над 120/130 метра.

Успешен риболов

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.