Най нови

Хитрини за риболов на фидер

Днес ще ви покажа някой техники за фидер с който ще можете лесно да си захраните дадено петно. С тази техника, ние можем да гарантираме, че ще си захраним и ловим на едно и също място. Това е много прост, но много ефективен метод, които ще ви представя стъпка по стъпка.

Първа Стъпка – Създаване на стръвта

Захранката за кошницата трябва да е така направена че след попадане във водата да започне да се разпадне, но не трябва да е и много суха за да не се разпада при самото хвърляне.

fider

2-ра Стъпка – Каква кошница ви е необходима?

Подаването на храна със всякаква кошничка може да е подходящо, но веднага след като се потопи във водата кошничките трябва да освобождават от тяхното съдържание. Затова ви препоръчвам да се използва кошница с една до три перки .

fider_1

3-та Стъпка – Определяне на дистанцията

Предимно, ние се стремим за постигане на възможно най-голямата дистанция в открити води. Но никога не трябва да забравяме, че времето и вятъра могат да се променят! Ако хвърляте много далеч при смяна на вятъра може да се окажете твърде далеч от петното и повече да не можете да го достигнете. Така че захранвайте малко по-близо, отколкото по-далеч! Най добро разстояние е това, което ние ще постигнем с празна кошница.

fider_2

4-та Стъпка- Маркиране на основната линия

След определяне на идеалното разстояние е желателно основното влакно да бъде закачено на клипса на макарата. Така вие ще хвърляте всеки път на едно и също място, без да се притеснявате.

fider_3

fider_4

5-та Стъпка – маркирай

След като сте захранили и всичко е готово маркирайте основната си линия с маркер. Това се прави за да можете след като сте откачили основното влакно от клипса при следващото замятане да можете отново да намерите вече захраненото място.

fider_5

fider_6

Успешен риболов

2 коментара

  1. Владимир

    Когато определям разстоянието на което искам да ловя просто на известно разстояние забивам две стойки .Отварям бигела на макарата и започвам да освобождавам влакно от шпулата докато достигна до първата стойка.Влакното прокарвам под клипса на шпулата и затварям бигела на макарата .Маркирам влакното с перманентен маркер между макарата и първия водач и започвам обратно да навивам върху шпулата.Така примерно захранвам на разстояние м/у 30-50 метра от брега където рибите са по спокойни и по уверено поемат стръвта

  2. риболовец

    Да може и така, но защо да забиваш две колчета когато можеш да хвърлиш два или три пъти и да си определиш разстоянието.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.