Най нови

9000 лв. глоба за незаконен риболов

Рекордна глоба от 9000 лв. наложи Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури на созополското събирателно дружество “Динг – Павлови и Сие” за незаконен риболов, съобщиха от ведомството. На дружеството са съставени девет административно-наказателни постановления за извършване на риболов без издадени удостоверения за усвояване на ресурс от риба и други водни организми. За срок от 1 година на дружеството е отнето и безсрочното разрешително за стопански риболов.

На 17 февруари в рамките на 24 часа териториалното звено на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Бургас съставя 8 акта на 4-те кораба, собственост на фирмата, за незаконен улов възлизащ на над 9 тона риба. Предприети са всички административни мерки за наказания и глоби на нарушителите. “Който смята, че държавата няма власт и закони, просто се лъже”, заяви изпълнителният директор на ИАРА Явор Недев.

2 коментара

 1. и.добрев

  Здравейте, по този повод относно незаконият риболов, нищо не прави ИАРА в Габрово. На язовир “Христо Смирненски” няма забрана, на 27.04.2010г. дойдоха си двама мъже с едно джипче паджеро, спокойно си се разкарваха с лодка, пуснаха си мрежичката… а като се сещтам това паджеро съм го засичал 3-4 пъти сутрин кам 10 ч. да се връща от язовира.На 29.04.2010г.решавам да звънна на ИАРА. Това го обяснявам на човека от ИАРА по телефона, а той ми отговаря “Запишете номера.Приятна вечер”.
  2009г. също виждаме на отсрещният бряг джипка и двама души как си опъват мрежата, званим на ИАРА(на старите телефони даже бяха още) никои не вдига. На другия ден ми се звани от телефона на който търсихме вечерта и ми казват “Званяли сте” и аз разказвам,и пак запишета номера ,а тогава ми каза, че се радвал, че имало такива съвестни граждани.
  ИЗВОДИТЕ СИ ПРАВЕТЕ САМИ АЗ БИЛЕТ НИКОГА НЯМА ДА СИ ИЗВАДЯ ВЕЧЕ В ТАЯ СКАПАНА ДАРЖАВА!

 2. Абсолютно съм съгласен с колегата.
  В Пловдив и околностите е пълно с бракониери с мрежи.
  Всички знаят за Явор и шефа му ( с.Войводиново), че са най-големите бракониери , но си пият ракията с куките и горските. Опоскаха де що има гьол в областта и България с мрежи.Продават навсякъде из магазините тук риба и изнасят за румънско.
  На р.Марица редовно си стоят мрежите на 4ти км. от бряг до бряг и си ги проверяват през деня. На Марково и на двата язовира слагат мрежи от край до край.
  Обаждали сме се и в полиция и в иара ….досещате се – нищо!
  Само дето плашат народа с популистки измислени митове, легенди и статии за наложени глоби и отчетена дейност..
  като звъннеш на иара, казват обадете се в полицията и запишете номерата ?! като звъннеш в полицията ти обясняват, че е много сложно да се докажело и да осъдят тези бракониери и нямали излишен ресурс за това и ти казват да звъниш в “горското”?!
  Брутална е лапаницата и покварата в БГ!
  Аз също от миналата година се зарекох никога повече да не плащам билет на шибаната ни , подкупна , неграмотна и бездействаща държавна администрация!
  Самият аз и семейството ми, съм убеден , че сме зарибили реки и язовирчета с повече риба от цялата иара и сме почистили повече речните брегове от боклуци от тях.
  Да не говорим , че всичко уловено под килограм(щука, шаран, сом, кефал, костур, бяла риба…) го пускаме обратно..
  Извода е – пълно е със селяци- връзкари и идиоти в държавната администрация, кото не знаят да пишат и говорят правилен български език, мучат и ъкат на някакви диви селски диалекти. Образованието са им го подарили по селата и тотално унищожават всичко в държавата ни, не само рибата и реките…

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.