Най нови

Спортен риболов

Любителски риболов, наричан още спортен риболов, е риболов за удоволствие.
Най-често срещаната форма на любителския риболов се извършва с пръчка, макара, линия, куки и всяка една от широк спектър от примамки.
Най-ранните данни за спортен риболов са публикувани през 1496, малко след изобретяването на печатарската преса. Авторството на това се дължи на Юлиана Бърнърс. Есето е озаглавено Treatyse на Fysshynge wyth
По време на 16-ти век е много четен, и е препечатан много пъти, включва подробна информация за риболовните зони, изграждането на пръти и линии, както и използването на естествени и изкуствени примамки мухи.
Спортният риболов изисква наличието на риболовен билет, когато сте на държавен водоем. Разбира се, има и частни такива, където не е нужен. Спортния риболов се прави за удоволствие, уловът е в количество за лична консумация. Главно риболовците си почиват и забавляват по този начин, поради борбеността на някои риби и интереса от нейното преследване (захранки, примамки, воблери, блесни и др.)

Спортния риболов се извършва с въдица оборудвана за лов на съответната риба. Извършването на спортен риболов с други риболовни съоръжения в това число и промишлени като мрежи, кошове,винтери,тралове и др. е забранено.

Броят на въдиците с които едновременно е разрешено и може да се лови се колебае от 1 при активните техники на риболов :спининг – блесна, воблер, риболов с изкуствена муха, риболов на бомбарда, риболов на булдо, изкуствени примамки и др./, до 3 при пасивните техники/ риболов на тежко, риболов на леко/.

Хвани пусни

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.