Най нови

Риболов през студените дни – Кирил Атанасов – Титко

Лично аз не оставям нищо на случайността. Още седмица преди планувания излет посещавам мястото, за риболов с цел подбор, локализиране и захранване на избраните места за риболов. При всички случай на риболов захранвам две или три петна, за да не остана неприятно изненадан от наличието на колеги на въпросното място.

Carp Ataack

Carp Ataack

Такъмите, на които разчитах през последния сезон са: монофилни влакна – Sufix – 0,33 мм., Quantum – 0,28 мм., поводи Kryston – Super Nova, Fox, Korda, олова от 70 rp.- 110 гр. CarpSystem c антиоплитащи тръбички, куки 6-тици на Fox и Korda.

Титко с добър толстолоп

Титко с добър толстолоп

Големите кофи пълни с царевица, коноп, семена, натрошени топчета може спокойно да оставите в къщи. През студените дни съветвам да наблегнете изключително на употребата на пва-чорапчетата пълни с натрошени топчета плюс пелети. В случай, че внасям въдиците задължително използвам и пва-лента, на която нанизвам 8-10 нарязани топчета. Най-добре да разчитате на два вида пелети едни бързоразтварящи се и други с по-бавно действие. По този начин си гарантират интереса на рибите в избрания от вас ареал.

Хвани-пусни

Хвани-пусни

Лично аз използвам пелети на рибна основа, които кореспондира отлично с основната ми стръв високо протеинови рибни топчета Fish от програмата Carp Attack. Нещо, което също така носи успех през зимата са плуващите pop-up топчета в ярки цветове, жълти или розови.

Хвани-пусни

Хвани-пусни

Ако решите да ловите на тях, най- добре да хвърлите една въдица настрани от захраненото петно, по-навътре или настрани. Друг факт, с който трябва да се съобразявате е времето за хранене на рибите. Освен малкото движение и мудността на шарана – от 24 часа той е активен не повече от 2 – 3, като в повечето случаи, ако през лятото ударите са били по-скоро през нощта, то през зимата се забелязва изместване към светлата част на деня. Не забравяйте да дохранвате след всеки удар с кобрата, редовно проверявайте батериите на сигнализаторите – в студеното време те се изтощават двойно по-бързо!

Хубав шаран

Хубав шаран

Надявам се да съм бил полезен при подготовката ви за следващия зимен риболов, при който удоволствието от риболова да се съчетае с нужния комфорт на брега. На всички шаранджии, които смело рибловстват през студените месеци пожелавам много европейски шарани и успешен риболов!

Красота

Красота

Списание Шаран