Най нови

Сигнализатори

Сигнализаторите са новите ”шпионки” на шаранджийте. Те спестяват доста главоболия и нерви. Колко пъти преди години съм се чудил какви ли не приспособления да направя за да може през нощта да не ми се взират очите постоянно в тогавашните сигнализатори. Поставял съм лампички какво ли не по нищо не мога да ги сравнявам с днешните сигнализатори.

Моя пръв сигнализатор

Моя пръв сигнализатор

Макар, че в началото сигнализаторите бяха доста груби пак вършеха добра работа. В момента вече има измислени какви ли не сигнализатори. Има най обикновени които имат един звук и едно сигнално диотче тяхната цена е съвсем малка от порядъка на 20 лв.
Цена 20 лв.

Цена 20 лв.

Следват тези който имат няколко мелодии които могат да се настроят така че при дърпане на рибата издават един звук, а при отпускане съвсем друг. Това с различните звуци е малко объркващо в началото, но после се свиква и бързо се ориентирате. Измислени са вече и станции към самите сигнализатори който са много удобни. Например мястото където са ви разположени самите въдици е по далеч от основния бивак, и доста трудно ще чуете сигнализатора.
Комплект сигнализатори

Комплект сигнализатори

Комплект безжични сигнализатори

Комплект безжични сигнализатори

Тука на помощ вече идват станциите които могат да бъдат както безжични така и със жица.
Безжична станция Carp Sounder

Безжична станция Carp Sounder

FLAJZAR

FLAJZAR

Безжичната технология ви дава свобода и удобство на брега на водоема. Естествено че безжичните са доста по скъпи но се намират и евтини модели. Безжичните сигнализатори работят до около стотина метра, но има и модели които нямат никакви проблеми и при триста метра.

Delkim-Plus без думи

Delkim-Plus без думи

Сигнализатори FOX

Сигнализатори FOX

Станция Delkim

Станция Delkim

Това са моделите на Delkim и FOX не казвам че няма и други модели които ще се справят на тази дистанция но това са най- добрите сигнализатори. За жалост не всеки може да си ги позволи. Най- важното за един сигнализатор е да издържа на влага и дъжд. Има доста модели като завали малко дъжд и немогат да работят.

Тези със сигурност ще работят

Тези със сигурност ще работят


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.