Най нови

Риболов на Блесна

Това е един много динамичен и красив риболов. Практикуването му е свързано с честа смяна на местата и множество замятания. Екипировката при този вид риболов е сравнително малка, което е добре за подвижността по време на риболов. А сега основните елементи, необходими за риболова на блесна:

a9e0022a261e7d82772ddb138592aa18

– Въдица – най – често изполвани са телескопите, заради комбинацията от лекота и дължина. Когато риболовствате на езеро, язовир или открита голяма река, може да ползвате телескопи с дължина около 3 м. Ако обаче ще ходите на места с гъста растителност и дръвчета, е по – удобно с къса въдица. Аз, например, в такива случай използвам едно телескопче дълго 1.60, което ми върши страшна работа.
B0206

– Макара – лека, с голямо предавателно число, добре регулиран аванс. Макарата трябва да е лека, за да не ви уморява ръката при честите замятания. Голямото предавателно число ви е нужно, за да можете да вдъхнете живот на блесната. Добре регулираният баланс ще ви спаси от скъсване, когато удари рибата.

bass_tournament_150m_

– Влакно – използват се по- тънки влакна с голяма издържливост на удар или на разтягане. Всяко влакно си има определена степен на разтягане без това да влияе на качествата му.
blesna

– Блесна – блесните кактото при плувките, ги има на пазара колкото искате. Така че избора е доста богат, но колкото повече толкова по добре. Най – често използваните блесни са: клатушки, въртящи се и воблери. Винаги трябва да имате от всички, за до можете да ги сменяте при условие че не кълве на еднин вид , то ще удари на друг.

stuka

Техниката за риболов на блесна е следната. Замятате, изчаквате малко, за да може да потъне блесната и започвате да обирате влакното като на моменти спирате пак два три оборота кратко спиране и пак отначало.Започвате да сменяте темпото при навиване, няколко намотки по-бързо после намаляте темпото и така ги редувате, за да дадете живот на блесната. Също така, за да сте още по – убедителни използвайте и въдицата, с нея може да променяте посоката на водене на блесната, което кара блесната да играе. Всеки риболовец си има свой техники с който да излъже рибата.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.