Най нови

Пей сърце!!!

Това беше моя първи успех в спортния риболов.
След като от известно време чета във форума за успехи на колегите на водоема на Казичене, реших и аз да атакувам този пълен със закачки гьол. За да се преборя с подводния релеф и да имам шансове за успех разчитах на съветите, които ми даде Христо Георгиев. За стръв щях да ползвам протеинови топчета. Поводът ми беше Kryston Mantis зелен. Ползвах и шок лидер на Daiwa, олово 120 грама, кука №2 с основно влакно 0,29.
Сутринта в 5:30 бях готов за риболов. Захранвам с кобрата и всичко е точно. До 7:00 всичките въдици бяха във водата. Става 7:30 удар няма, 8:00 удар отново няма, 8:30 всичко е тихо. „Какво става бе?„ – питам се аз. И след 5 минути чувам любимия си звук ззззззз това беше сигнализаторът. И след 10 минути един шарко 7 килца .

Моя помощник

Моя помощник

Казвам си „Опаааааа днес имам късмет. Хайде малко снимки – то го няма апаратчето, както винаги нещо липсва, но късметът днес беше на моя страна и телефонът си беше с мен. Побързахме да се снимаме, защото въдицата беше отвън и трябваше да я мятам.
В 10:30 някакво зверско размотаване ззззззззззззззззззззззззз, нямам си на идея колко метра взе, засичам, но влакното е 0,29. Не смея да го напъвам – той си продължава да размотава. След 30-40 секунди взе да забавя. Почвам аз да намотавам, но силата дърпаща отсреща е доста голяма. След една 10-15 минутна борба видях донякъде какво стои пред мен. Най-лошото че влакното беше минало през едната перка и шаранът вървеше леко на една страна. Но с повечко късмет и хоп в кепа влиза един доста голям шаран.

Той се усмихва на мене, а аз на него

Той се усмихва на мене, а аз на него

 

Красавец

Красавец

10-килограмовият шарко ми се усмихва, той на мене – аз на него хахаха :)! Отново снимки и обратно във водата. До 4:30 само дребни риби от 2 до 3 кила, 2 амура по 3 и едно бебенце – сомче. Към 4:30 опаааааа пак засвири зззззззззззз хайде още един 7 кила в кепа и пей сърце кой е като мене !

Хубав шаран

Хубав шаран

Досега не бях имал толкова успешен риболов!!! Наслука на всички! ПП:Мястото за риболов го избрах по снимките от форума!
pgplamen

2 коментара

  1. Стефан

    Браво,наистина си имал успешен ден.Пожелавам ти повечко такива дни,и на мен разбира се:-))))

  2. риболовец

    Това беше преди години но никога няма да забравя този риболов.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.