Най нови

Зимен Риболов

Зимният риболов е един много интересен и пълен с емоции. За да го практикувате трябва да можете да носите на студ (особено като има вятър) и да не ви е страх да ходите по леда.
ice-fishing

За леда, казват че от 5 см и нагоре става за риболов. Но ако питате мен лично, не рискувайте излишно и влизайте ако има и други хора, но не стойте около тях. Дупката най лесно се прави с ледобур, по – безопасно е !!!

ledobur

Никога не пробвайте с чук и секач по леда. Винаги има опасност да се чуе един стържещ звук от пукане на лед. Също така ако видите някъде голяма, хубава и свободна дупка, никога не ходете там, защото ледът там е най – тънък и рискът да пропаднете е най – голям.
Мормишки– има толкова много модели от мормишки че едва ли ще ми стигнат няколко страници да ги опиша. При тях важното е да можете да ги раздвижите за да привлекат рибата. Пускат се до дъното после се вдигат на 10/20 сантиметра и започват едни движения който не мога да ги опиша трябва да се видят.
mor

Макара – тука няма нищо особено една ролка за прибиране на влакното, която доста често не се използва когато се вади рибата.

makara

И при зимния риболов си има начини и методи за захранване с червеи вардевас и др.
Но най важното нещо са топлите и удобни дрехи без който риболова няма да е много приятен.

Накрая още няколко съвета за лична безопасност.

• Не ходете сами на риболов на лед. Добре е да бъдете няколко души, за да можете да си помогнете в случай на пропадане под леда, затъване с колата или други подобни неприятни приключения.
• Добре е някой от групата да носи 10 м въже.
• При пропадане не се паникьосвайте, а се закрепете с разперени ръце и се постарайте да излезете от дупката с гръб и настрани, като след това се отдалечите от опасното място пълзешком.

exaaa

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.