Най нови

Дип за топчета и царевица

Диповете са направени да придадат на стръвта и захранката способността да привличат шараните по-силно. Те допълнително ароматизират и създават ароматен облак около стръвта. Дипа представлява комплекс от аромати , подсладители, аминокиселини и други. Това са аромати който са много концентрирани. Те са по-тежъки от водата, и една част остава на дъното, а друга прави ароматен облак около стръвта „Дипването” на топчетата, служещи за стръв e почти задължително за успешния риболов. Освен по-силния аромат, дипът придава на топчето и по голяма твърдост, което е от изключително значение. Но е важно да се знае че не е желателно топчето да седи повече от няколко минути в дип. Защото след като преседи повече време то става доста твърдо и след това започва да се чупи, което не е никак желателно. Най добре е преди хвърлянето на въдицата да отделим две три минути за да дипнем топчето, поне според мен няма нужда от повече. Имал съм случай при който забравеното топче в бурканчето с дип се разпада. Диповете са подходящ, както за топчета, така и за царевица, червеи и други. На никога не трябва да се прекалява защото може да се получи нежелан ефект. Най добре е да ползвате дип от същия аромат с който са вашите топчета. Не е желателно да се правят всякакви комбинации с диповете и топчета.

Omega fisn - Starbaits

Omega fisn - Starbaits

Дип-Carp zoom

Дип-Carp zoom

Дип - Христо карп

Дип - Христо карп

Дип- Pelzer

Дип- Pelzer

Топчета за захранка- топчета за стръв- дип

Топчета за захранка- топчета за стръв- дип

Дип - Dynamite Baits

Дип - Dynamite Baits

Винаги избирайте качествени дипове иначе няма смисал да иползвате дипове.


Има коментари

 1. Много добре си описал!
  Да дам малко впечатления за дипа на Христокарп!
  Дипа е много добър за мен и дават отлични резултати!
  Направил съм разлика с дипване до 1мин. и дипване поне 5-10 мин. и разликата бе е че с по-малко дипване очакваш по-ранен удар,докато с повечето време дипване е по-късен удар!
  Това означава, че рибата има апетит който да бъде концентриран за неин вкус!Този гъсто концентрирания(дипнат 5-10 мин.) караш рибите да заобикалят и вдигат с перките си аромата и го правят стимулиращ…докато в един момент намерят стръвтта която е отделила част от концентрирания аромат и рибата си го похапва спокойно!
  Същото мога да ви го обясня…хляб със шарената сол която ни придава нормалния вкус…ако сме пресолили трябва да отделим от нея за да ни е по апетита!;)
  Другите дипове ще ги пробвам за вбъдеще!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.